Anna

Trombens Kaningård

Uppfödning av kaniner sedan år 2001

Jag som är innehavare av Trombens Kaningård heter Anna Johansson och är född 1986. Jag bor tillsammans med min man Per i en liten by som heter Jäderfors, strax utanför Sandviken.

Intresset för djuren har jag nog alltid haft. Från början var det dinosaurier som var det stora intresset, även fossiler och stenar av alla de slag var väldigt intressanta. Efter dem så var det hästar som blev det stora intresset. Jag red på ridskola i ca 2.5 år innan kaninerna tog över helt. Nu är jag återigen tillbaka bland hästarna men nu har jag "egen" häst som jag delar med min bonuspappa samtidigt som jag fortsätter att föda upp kaniner. I familjen har vi haft massor med olika djur; råttor, gerbiler, möss, fåglar, fiskar, katter, hundar och marsvin men kaninerna har alltid stannat kvar.

 

Lite av min historia:

2000 - Jag köper min första kanin; Queen Arron Eriaz. En madagascar dvärgvädur som jag sedan grundat min hoppavel på. Samma år blev jag medlem i Gästrike KaninHoppar Team och började hopptävla.

2001 - Min första kull föds och jag är fast! Kommer fortfarande ihåg hur lycklig jag var efter att jag vågat räkna dom första gången, 4 st fick jag det till och var helt lyrisk. Dagen efter räknade jag igen och insåg att det var hela 7st! Mina föräldrar minns säkert minen på mig när jag berättade det. Senare det året registrerade jag mitt kaningårdsnamn i Sveriges Kaninhoppares Riksförbund.

2003 - Jag föder upp min första blivande elitkanin. Den första av mina uppfödningar att bli elit i alla grenar; Trombens All Rise.

2004 - Jag importerade 2 belgiska harar från Danmark och började med utställning kort efteråt.

2006 - Min första, och hittills enda, blivande utställningschampion föddes; Trombens Blue Stravaganza. En riktigt snygg belgisk hare. Vilket faktiskt gjorde honom till min första uppfödda champion!

2007 - Året då mina första champions inom kaninhoppning föddes; Trombens Champion Beauty Concrete, Trombens Great Champion Varenne, Trombens Great Champion Forever Wild och Trombens Great Champion Ina Scott. Det blev även året då gårdens första, och hittills enda, Svenska Mästare föddes! Trombens Great Champion Forever Wild "Valle". Även jag var på ett SM, med kaninen Fortunas Sister of Mercy "Tua" och vi blev 5:a i krokbana. Det var även året då jag träffade min då blivande sambo. Ett väldigt lyckat år alltså!

2008 - Flyttar ihop med sambon, min ledvärk bryter ut ordentligt, kaninhoppningen trappas ner väldigt.

2010 - Jag och sambon köper hus. Jag blir medryttare på fullblodskorsningen Chessie som jag och min bonuspappa sedan köper. Kaninhoppningen fortsätter att vara på sparlåga men jag tar mig ändå iväg på rak och längd SM. Jag och Snöflingans Jenka slutar som 4:a i Längd SM.

2011 - Året då jag får som mest kullar på ett år hittills; 10st. Kaninhoppningen finns i bakgrunden men jag tävlar inte speciellt mycket, har fullt upp med hus, häst och såklart alla kaninungar.

2012 - Inriktar mig mer och mer på dvärgvädur i rex och satinpäls. Saknar kaninhoppningen och alla kaninhoppare väldigt så dyker upp på några tävlingar :) Bestämmer oss i början av året för att sälja Chessie och köpa oss en lite äldre islandshäst istället då det passar våra behov av att få komma ut i skogen mycket bättre.

2013 - Det största som hände 2013 var att jag gjorde en resa till Tjeckien tillsammans med 2 andra kaninhoppare. Jag och Fia Eriksson (Snöflingans Kaningård) startade i Europamästerskapen. Det gick riktigt bra och vi fick med massor av priser hem.

Mina resultat :

Guld - Haley svår rak

Silver - Haley svår krok

Brons - Jenka elit rak

Haley blev Europamästare i svår bana :)

Köpte även med en ny ras hem, hermeliner i rävröd satin så det är nästa projekt.

2014 - Hoppkaninerna är ute på foder ännu en gång, denna gång då jag är heltidssjukskriven pga foglossning första halvan av året. Hermelinerna är kvar hemma och blir ompysslade av grannbarnen + Per. I början på Juli förväntas vi bli föräldrar så vad som händer resten av året återstår att se :)

 

Copyright 2013 - Trombens Kaningård